Es tut uns Leid. Diese Seite wurde nicht in Ihrer gewählten Sprache gefunden. Deshalb können Sie es auf Ungarisch lesen. Es kann sein, dass Sie diese Seite in anderen Sprachen ausgenommen Ihre gewählte Sprache auch finden können.

Bioeast meeting, Ljubjana, 2022.05.12-13

2022.05.12-én reggel 5:00kor találkoztunk a kollégákkal a bME E-épület előtt, majd egy határmenti megállással fél tízre a Hotel Austria Ljubjanannál voltunk. 8:30 kor indult az easyJet gpe Geneva-ba, ami nem azonos az olasz Genova-val, hanem a régi magyar neve Genf, tehát Svájcban van.

Gyönyörű idő volt, végig hallgattuk a tematikus munkacsoportok beszámolóit, majd részt vettünk egy közösségi problémamegoldó ismerkedési játékban.

Vacsi után elmentem sétálni a belvárosba, noha az több mint 3,5km. Bár este 10 óra volt sok fiatal (főleg lányok) voltak az utcán, arab alig. Viszont rengeteg bicikli út és biciklis.Igazából csak papíron, mert a városhatártól körbe alig pár km-re van szinte minden irányban Franciaország, ennek megfelelően itt mindenki alapból franciául beszél,

A város közepén lévő vasútvonaoon percenként egy gigantikus tehervonat gördült végig osztrák mozdonyokkal (elég osztrák a közeg, pl. az Aldi itt is Hofer).

A belvárosi élet igen pezsgő volt még hétköznap este is, noha a külváros elég jellegtelen és kihalt (külföldiek tőlem kértek segítséget, van e valahol vendéglő).

Amúgy tiszta, és viszonylag rendezett város, kevés hajléktalannal. Némely szavuk hasonlít a miénkre pl.: kava=kávé, petek=péntek.


Belvárosi főtér a tófelőlbr>
Fehér híd, zöld folyóA várLjubjanica folyóBelvárosi katedrális folyó