A honlap egyetlen intézménynek sem hivatalos oldala. Bővebben az impresszumban... > Események > 2007–2008 > Anyanyelvápolók Szövetsége, 2007. IX. 15. <előző | következő>
Egy kellemes hangulatú tanácskozásról...

Szeptember 15-én ismét a Baár–Madasban tartottuk az Anyanyelvápolók Szövetsége helyi csoportjainak hagyományos évnyitó tanácskozását. A „munkamegbeszélésen” több mint harminc nyelvművelő közösség képviseltette magát, így közel 120-an vettek részt a tanácskozáson. A csoportok ekkor köszöntötték Bánffy György Kossuth-díjas színművészt, az Anyanyelvápolók Szövetségének elnökét 80. születésnapja alkalmából. Volt torta, virág, kánon... és sok-sok jó szó. A művész urat is meghatotta a feléje áradó tengernyi szeretet.

A résztvevők rövid tájékoztatót hallhattak a nyári anyanyelvi eseményekről, a táborokról, tájékozódhattak a Beszélni nehéz! rádióműsor megszűnése után kialakult helyzetről, a tanév tervezett programjairól, a naptárról.

Üde színfoltja az eseményeknek, hogy a jelenlévők együtt derülhettek a „csongrádi-győri” anyanyelvi tábort felidéző vetített-zenés képsorokon és az Édes Anyanyelvünk folyóiratot meg az Anyanyelvápolók Szövetségét reklámozó filmeken. A fiatalok megköszönték Fábiánné dr. Szenczi Ibolya tanárnőnek, a legendás csongrádi anyanyelvi tábor kedves házigazdájának, mindenesének, hogy 14 éven át biztosította a „csodatábor” feltételeit. Sajnáljuk, hogy a 15. együttlétet már csak előkészíthette, de máshol kellett azt megrendeznünk.

A tanácskozás záró perceiben a helyi csoportok képviselőinek hozzászólásai következtek: megindító visszaemlékezések, tárgyszerű beszámolók, szép tervek, jó ötletek...

A nap programját a Fiumei úti temetőben folytattuk-fejeztük be, a mozgalomalapító színművésznő, Péchy Blanka síremlékénél.

A fent vázolt eseményről Matula Ágnes kiváló szerkesztésében a Duna Televízió Nyelvőrző című műsora számolt be 2007. október 14-i adásában.

Kerekes Barnabás