Szolgáltatások

Oktatás

Tanulmányok készítése

  • Előzetes megvalósíthatósági tanulmány Biotechnológiai beruházásokhoz
  • Megvalósíthatósági tanulmány Biotechnológiai beruházásokhoz

Bér fermentáció

  • tápközeg készítés (előkezeléssel is), optimálás
  • sterilezés (hővel, szűréssel)
  • fermentáció 1-10-100L (max. 250L-ig)
  • léptéknövelés vizsgálata

Feldolgozás

  • szeparálás (10L/h), centrifugálás (4L)
  • bepárlás
  • lepárlás
  • ultraszűrés
  • porlasztva szárítás (10-15L/h)
  • kis léptékű fehérje preparálás (FPLC)

Analitika

  • fermentlé analízis HPLC-vel
  • HPLC mérések hozott módszerrel
  • gázkromatográfiás mérések (GC)

Biológiai anyagok tartósítása

  • hőkezeléssel
  • liofilezéssel (fagyasztva szárítással)
  • additívokkal

Mikrobiológiai vizsgálatok

  • Kozmetikai termékek mikrobiológiai tisztaságára
  • Élelmiszeripari termékek mikrobiológiai tisztaságára
  • Mikrobiológiai minőségellenőrzés

Eredmények értékelése

  • fermentáció kinetikai (időbeli lefutás leírása matematikailag)
    Szoftverek: Sigma Plot 7.0, Berkeley Madonna 8.01
  • technológia (folyamat) tervezés, és optimálás
    Szoftverek: SuperPro Designer

    Feltételek.pdf